čtvrtek 28. února 2008

48 hodin do Istanbulu



středa 9:00 Praha - florenc. Pán s brejličkama svérázně opravenýma zavařovačkou nás posadil do autobusu a popřál nám šťastnou cestu. To bylo naposledy, co na nás někdo promluvil česky. Pro zpestření jízdy nám naši Bulharští řidiči pouštěli zábavné filmy. Pochopitelně v bulharštině. V prvním si neustále strašně velcí černoši ustřelovali hlavy nebo se zabíjeli sekyrou. Hned nato navázal motivační o sebevražedných atentátnících v Saudské arábii. Ten alespoň k něčemu byl. Dobře jsem si zapamatoval co to ti atentátníci, těsně před tím, než se odpálili vykřikovali o Aláhovi. Může se to někdy hodit. Třeba kdyby nás chtěl někdo okrást, tak vezmu do ruky svoji cvakací propisku, otočím oči k nebi a pronesu Alá.... (sem to raději psát nebudu - Velký Google je všude). Následoval "mírnější" film od Disneye, kde jsem však i tak napočítal během prvních deseti minut osm mrtvých. A zakončili to, jak jinak, než Rambo IV osvobozující Barmské křováky s nepřirozeným Makedonským přízvukem.

V Sofii jsme byli ve středu už v šest hodin ráno (co je Maďarsko a Bulharsko v unii tak už to není na hranicích zdaleka taková legrace). Jízdenku do Istanbulu jsme si ale zarezervovali až na půl desátou večer (abychom jeli přes noc) a tak jsme měli dobrých patnáct hodin na prohlídku Sofie. Ukázalo se, že to je asi o třináct více, než člověk potřebuje. Tradičně jsme posnídali Burek a nakoupili zásobu oliv. Večer jsme pokračovali přetopeným autobusem s Turkama do Istanbulu, kam jsme dorazili ve čtyři hodiny ráno.


2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Máš-li takové krvavé zážitky už v Bulharském autobuse tak jsem vážně zvědavý jakými malebnými slovy budeš popisovat to, co potkáš ve skutečné divočině ;-)

Anonymní řekl(a)...

Blahopreji k zavedeni denicku. Uz jsem odkazy predal nekolika zajemcum v okoli NK, doufam se tve krvave zazitky se jeste vylepsi, neb Rusko se pridalo k sankcim proti Iranu kvuli jaderne energii, takze uz se nebudes nadale moci vymlouvat, ze Putin je tvuj znamy. Posledni odkaz jsem vymenil za výborne nosni kapky, takze az bude vice krve, douvam alespon v ucinne antibiotikum.